Hogyan segitenek a drágakövek?

a serendib drágakövek és a csillagjegyek

a serendib drágakövek és a csillagjegyek

Skorpió (október 24 – november 22)

2020. október 24. - Serendib

 

skorpio.png

 

Gyakran zavarba ejtő, hogy mások mennyire mások. Tulajdonképp nehéz elfogadnunk a tényt, hogy „A VILÁG” és szavaink mindannyiunk számára mást és mást jelentenek. Ebben a megértési folyamatban az asztrológia is segítségünkre lehet. Mindig van egy csoport, melynek tagjai napjegyük vagy aszcendensük révén hangsúlyosabban képviselik a jegyek sajátosságait, de minden jegy jelen van mindannyiunk „képletében” – ahogy az emberi lét valamennyi minőségét belülről ismerhetjük. J

A Skorpió jegy például a víz elemhez tartozik, így hatása alatt az érzelmek játsszák a főszerepet. A jegy uralkodó bolygója, a Plútó pedig szenvedélyeket, szélsőségeket, és nagy intenzitást ad az érzelmeknek.  Az élet színpadán a Skorpió lehet a „hősszerelmes”, a drámai főhős. A Skorpió lételeme az intenzitás, inkább keresi azokat a helyzeteket, melyekbe „bele lehet halni”, mintsem nyugodt unalomban éljen.

Mivel egész lényét beleadja abba, amit csinál, gyakran jut mélyen a felszín alá, de sosem marad ott; lelkileg szívós és strapabíró. Szüksége is van rá, mivel a megismerés útján nem kíméli sem magát, sem a környezetét, mintha csak azért jött volna közénk, hogy felrázzon minket.

Fókuszáltan figyel másokat, és hihetetlen jó érzékkel talál bele fájó pontjaikba. Elsősorban saját mélységeit keresi, s teszi ezt lobogva, nagy drámák közepette. Ha izgalmas számára egy kihívás, mindent belead, és nagyon elkötelezett tud lenni.

Nem egyszerű megtanulni bánni a Skorpió minőséggel, sem önmaga, sem a körülötte élők számára. Nézzük, hogyan hasznosíthatja a drágakövek erejét.

Születési kövei közül kiemeljük a rubint, mely kő – csakúgy, mint a Skorpió -, szereti a kihívásokat és szeret hatást kiváltani. A rubinban az élet tüze lobog, a kalandot, izgalmakat és érzéki élvezeteket kereső, eleven emberek köve. Ugyanakkor nemesíti a szívet és felerősíti erényeinket. Ha felmerülne a kérdés, hogy mire is használja erejét, a rubin segíti, hogy a megismerésben a szeretet vezérelje, s ezt élje meg alkotóerejének csatornázásában is.

A peridot szintén születési köve, és ugyancsak jó hasznára van; a megújulás drágaköveként szinte nélkülözhetetlen társa az életbe folyton belehaló – feltámadó Skorpiónak. Szelíd rezgései jótékonyan csillapítják a dúló érzelmeket, és támogatják, hogy bizalommal telten fejezze ki érzéseit. A peridot rezgései a hűséget is támogatják, ami csak addig természetes a Skorpiónak, ha „lobog a láng”.

Nagyfokú érzelmi telitettség jellemzi a citrint, ahogy a Skorpiót is, így mindig fordulhat ehhez a kőhöz, ha fel akarja tölteni lemerült életöröm-, erő-, és bátorságkészleteit. A citrinből erős transzformáló energia árad, ami ugyancsak harmonizál a Skorpió alapkésztetésével, segíti, hogy erős elkötelezettségét az emberek szolgálatába állítsa. A drágakő a gyógyítás köve is, mely tevékenység gyakran jellemzi ezt a jegyet, hisz a pokolra szállás célja a sérült érzelmek gyógyítása.

Szenvedélyes természetéhez jól illik a gránát, ez az energiarendszerünket szabályozó drágakő. Ilyen intenzitás mellett a Skorpiónak szüksége van olykor a töltekezésre, melyhez nagyszerű segítség az energiákat regeneráló gránát.

Mivel a Skorpió nagyon érzékenyen betalál, jó, ha ezt minél magasabb tudatossággal teszi. Ennek elérésében őt is szolgálja az ametiszt, a magasabb tudatosság és szellemi szférák drágaköve. A Skorpió igen intuitív, a kő pedig felerősíti és tisztítja a megérzéseket.

A rózsakvarc kihagyhatatlan segítsége lehet az önmagukat épp marcangoló Skorpióknak. A szív és szeretet köveként mindig segít, hogy békét kössenek önmagukkal vagy másokkal.

A turmalin ugyancsak önmaguk megértését és elfogadását, valamint a könyörület felébredését segíti. Az elbait – a többszínű turmalin – bejáratot biztosit belső énünkhöz, a Skorpió alapprogramjának segítője.

Az uralkodói minőségeket képviselő zafír is a humanitárius elköteleződés felé terelheti a Skorpiót, egyben hűségét is megerősítve. Különösen a zöld zafír az, melynek könyörületet ébresztő rezgései segítik, hogy bizalommal és tisztelettel forduljon önmaga és mások felé. 

Mindezeken túl a Serendib drágakövek azokat az energiákat hordozzák magukban, melyek oly jellemzőek a Sri Lanka-i emberekre: a szív könnyűségét, derűt, reményt és jószándékot.

Reméljük, hogy törekvésünk: a kövek erejének egyedi designer ékszerekben való felhasználása hozzájárul ahhoz, hogy a szépség mellett új erőkkel gazdagítsa viselője életét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gem-astrology.blog.hu/api/trackback/id/tr4816255976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása