Hogyan segitenek a drágakövek?

a serendib drágakövek és a csillagjegyek

a serendib drágakövek és a csillagjegyek

Turmalin - a legcsodálatosabb ásvány

2020. május 09. - Serendib

Sokak szerint a turmalin minden más ásványt felülmúl. Még a gránátnál is több féle változatban, a színskála minden árnyalatában megtalálható. Keménysége változó, olykor a kvarckristályokéhoz hasonló, máskor a smaragdhoz, s tartóssága sok ezer évre is szólhat.

Legmeglepőbb tulajdonsága azonban egészen más: gyenge elektromos áram előállítására képes, infravörös sugarakat bocsájt ki és növeli a levegő nedvességtartalmának negatív ion mennyiségét. A szintetikusan előállított negatív ionokkal szemben, a turmalin által termeltek természetesek, teljesen biztonságosak és nincsenek mellékhatásai. Számos jótékony tulajdonságát az általa kibocsátott negatív ionoknak tulajdonítják.

Néhány ásvány, például a turmalin kristálya gyenge elektromos töltést hoz létre, ha melegítik – ezt a jelenséget piroelektromosságnak nevezik, amire elsőként Carl Von Linne, svéd botanikus szolgáltatott tudományos bizonyítékot a 18. században. Ő nevezte el a turmalint elektromos kőnek. 1880–ban a Nobel–díjas Pierre Curie és testvére felismerték, hogy nyomás illetve dörzsölés hatására is elektromos áramot termel, s ezt elnevezték piezo–elektromosságnak.  Azt is megállapították, hogy akár milyen kicsi turmalin is képes kibocsájtani ezt az elektromosságot. Később Japán kutatások megerősítették, hogy a turmalin önmagában is rendelkezik egy gyenge, 0,06 mA, de állandó elektromos töltéssel. A turmalinon keresztül áramló elektronok forrása a nap, mely kimeríthetetlen energiaforrás így a turmalin sohasem „merül le”.

A holisztikus gyógyítás iránt érdeklődők a turmalint tartják a gyógyító ásványok királyának. A gránáttal ellentétben, ahol összes változatának ugyanolyan hatásokat tulajdonítottak, a turmalin esetében színről színre mást. Az idők során minden változatát más névvel illették, manapság azonban megkülönböztető jelzőként már csak a szint tesszük elé.

Legritkább a rózsaszín turmalin (a „rubelit”), még a rubinnál is ritkább!

                                                                                                                                                                    

               

 

              

 

Ilyen csodálatos ritkaság a három rózsaszín iker–turmalint befoglaló „Földgyöngyök” nyakláncunk, valamint az ametiszttel párba állított rózsaszín turmalin a „Bohemian Spirit”–ben, melyek mindketten a Serendib ékszerek hétköznapi viseletre javasolt darabjai, és arra emlékeztetnek, hogy a hétköznapok ugyanúgy hoznak magukkal csodákat, nem is beszélve a váratlan Jószerencséről, a Serendib ékszerek állandó kísérőjéről.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gem-astrology.blog.hu/api/trackback/id/tr4915675138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása