Hogyan segitenek a drágakövek?

a serendib drágakövek és a csillagjegyek

a serendib drágakövek és a csillagjegyek

A Rák (június 22 - július 21)

2020. június 19. - Serendib

 

rak_kep.png

 

A Rák (június 22 – július 22) ugyanannyira kiszolgáltatott uralkodó jegyének, a víznek, mint a Kos a tűznek. A víz az érzelmeket uralja, melyek gyakorta elborítják a rendkívül érzékeny Rákot, aki könnyebben sebezhető, jobban fáj neki, ha bántják. Általában jellemző rá a kedvesség; törődik másokkal, szeret gondoskodni azokról, akik a közelében vannak. Mindez az érzékenység nagyon empatikussá teszi; gyakran választja a színészi hivatást, fel tudja venni mások érzéseit. (Tom Hanks, Robin Williams, Meryl Streep, stb.)

Nem csoda, hogy az érzelmek ilyen túláradása védekezési stratégiákra készteti a Rákot: gyakran növeszt páncélt maga köré, meglepően kemény tud lenni. Traumáit is hajlamos elzárni, önmaga számára is megnehezítve, hogy később felszínre hozza a „kagylóba zárt gyöngyöt”.

A Rák kimondottan társas alkat, fontos számára, hogy melegség, intimitás vegye körül. Aki átmegy erős bizalmi szűrőjén, azt igazán közel tudja engedni, és elhalmozza kedvességével.

Születési köve a jin energia által uralt holdkő, az érzelmek köve. Energiája utat nyit belső világunkba, segít kapcsolódni érzelmeinkhez, tudatosítani a tudattalan tartalmakat, melyeket a Rák hajlamos lehet elnyomni. Oldja a félelmeket, és csillapítja a túlhevült érzelmeket, így érzelmi biztonságot ad, ami rendkívül fontos a Ráknak.

A berill nagyszerű segítőtársa a szégyenlősebb Rákoknak, bátorítva őket. E kő legfontosabb tulajdonsága, hogy az energiákat megszűrve tisztaságot, tisztánlátást teremt. Ugyanez a szűrő hatás a traumák feldolgozásában is segíthet.

Az akvamarin, szintén a víz elemhez tartozó drágakő, a finom, érzékeny energiák mozgósításával segíthet a Ráknak, hogy megnyissa páncélját, s az ehhez szükséges bátorsággal és önbizalommal is felruházza.

A gránát stabilitását erősíti, főleg válsághelyzetek feloldásában, túllépésében segít. Különösen jót tesz a Ráknak a hesszonit gránát, ami oldja a bűntudatot és a kisebbrendűségi érzést.

A kék kalcit felszabadítja a megrekedt, elzárt energiákat, így megelőzi, hogy azok testi tünetté alakulva betegséget okozzanak. Segítheti, hogy szavakba öntse érzelmeit, ezáltal erősítve a kapcsolatot az érzelmek és az értelem között. Ez oldja a Rákra jellemző szorongást, és segíti kommunikációját.

A szív köve, a rózsakvarc segítségével a Rák szeretetteljesebb megoldásokat találhat, akár önmagával, akár másokkal kapcsolatban. A bűntudatra hajlamos Rákokat kibékíti önmagukkal.

A turmalin az érzékeny, sérülékeny emberek köve, így csodálatos társa lehet a Ráknak. Szelíd rezgései derűs nyugalommal töltenek el, hozzásegítve saját minőségeinek magasabb szintű, harmonikusabb megéléséhez. Kivált a rubellite, a rózsaszín turmalin önelfogadást segítő rezgései áldásosak a Ráknak, akire talán a többi jegynél még inkább vonatkozik: Szeresd önmagad, hogy másokat is szerethess!

 

Mindezeken túl a Serendib drágakövek azokat az energiákat hordozzák magukban, melyek oly jellemzőek a Sri Lanka-i emberekre: a szív könnyűségét, derűt, reményt és jószándékot.

Reméljük, hogy törekvésünk: a kövek erejének egyedi designer ékszerekben való felhasználása hozzájárul ahhoz, hogy a szépség mellett új erőkkel gazdagítsa viselője életét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gem-astrology.blog.hu/api/trackback/id/tr3415903378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása