Hogyan segitenek a drágakövek?

a serendib drágakövek és a csillagjegyek

a serendib drágakövek és a csillagjegyek

A Kos köve - a gránát

2020. március 28. - Serendib

A gránátalma csillogó, vörös magjaira való hasonlóságáról kapta a nevét, ám aligha találunk még egy drágakövet, mely ilyen változatosságot mutat.

garnet.jpg

Kevesen tudják, de a gránát valójában egy szilikát ásványcsoport gyűjtőneve, melyek hasonló fizikai, ám eltérő kémiai tulajdonságokkal rendelkeznek, azaz szerkezetük megegyezik, de más–más anyagok – szennyeződések – határozzák meg a színüket.

Az almandin színe például a benne lévő vasnak és alumíniumnak köszönhetően a mély vöröstől a sötétliláig terjed;

A zöld árnyalataiban játszó demontoid az egyik legdrágább és legszebb drágakő, ami létezik; egy öt karátos zöld gránát például sokkal ritkább, és sokkal drágább is, mint egy ugyanakkora smaragd.

       szép Intsa_demantoid.jpg                  demantoid-garnet-inclusions.jpg

Leggyakoribb a pirop, mely az egyetlen kő a gránátcsaládban, amely természetes állapotában kizárólag vörös színben fordul elő. Ez az a gránát, amit régen karbunkulusként emlegettek. Móra Ferenc például így ír a pillangó királyról: „Karbunkulus koronája égett, mint a tűz, ragyogott, mint a szivárvány.” Neve görög eredetű, a püroposz (tüzes szemű) szóból származik. Tüzesen vörös színe a vas és króm szennyeződésből adódik. Nem csoda, hogy valóban számos uralkodói koronán láthatjuk.

A gránát tartósságát bizonyítja az az ötezer éves gránátnyaklánc lelet, amit egy bronzkori sírban fekvő fiatal nőn találtak.

15272216_1.jpg

A történelem során számtalan hagyomány és legenda kapcsolódott a gránáthoz. A középkorban úgy tartották, hogy gyógyítja a depressziót, védelmet ad rossz álmok ellen, jót tesz a májbajoknak csakúgy, mint a vérnek.

A legenda szerint Noé finoman metszett gránátokkal világította meg bárkáját az Özönvíz sötét nappalai és éjszakái alatt. Áron, zsidó főpap mellvértjén a 12 drágakő egyike gránát volt. A keresztény hagyományban a gránát Krisztus áldozatát szimbolizálja, a Korán szerint pedig gránát világítja meg a muszlimok Negyedik Mennyországát.

A vörös szín az élettel csordultig telt embereket vonzza, s ez vonatkozik a gránátra is, képviselje a vörös bármelyi árnyalatát. A gránát is jelentős dinamizmust és energiát hordoz, új kezdetek felé sarkall. Bár a gránátot elsősorban a Tűz energiákkal azonosítják, s valóban felszíthatja a szenvedélyeket, különös módon arra is megvan benne a képesség, hogy csillapítsa őket, ha viselőjének nagyobb egyensúlyra van szüksége. Mivel mozgásban tartja az energiákat, a csakrák szabályozójának tartják.

Raw-Garnet.jpg

A gránát legfontosabb vonásaként tisztító képességét emelik ki. Erőteljes gyógyító energiával rendelkeznek, és képesek megszabadítani a mérgező anyagoktól. Összességében újraindítják, erővel töltik fel a testet, a szellemet és a lelket.  

rawgarnet_-_14_1024x1024.jpg

A gránátra úgy tekintenek, mint arra az ásványra, amely képes gyógyítani, és megerősíteni kapcsolatainkat. De talán még ennél is többre képes: bizonyos kapcsolatokat magasabb, spirituális szintre emel.

Hozzanak sok örömet és szépséget életünkbe!

 

 

Image00003 (2).jpg                      

Serendib Drágakőékszerek gránáttal:

A bejegyzés trackback címe:

https://gem-astrology.blog.hu/api/trackback/id/tr8515566020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása