Hogyan segitenek a drágakövek?

a serendib drágakövek és a csillagjegyek

a serendib drágakövek és a csillagjegyek

Szűz (augusztus 23 - szeptember 22)

2020. augusztus 21. - Serendib

szuz_kep.pngA Szűz a föld elemhez tartozik, két legjellemzőbb szava a Rend és a Szolgálat. Uralkodó bolygójának a Merkúrt tartják, bár asztrológusunk szerint a Szűz bolygójának felfedezése vélhetően még várat magára. A Merkúr mindamellett támogatja a Szűz intellektuális, elemző hajlamait, amit jellemzően nagy „részlet-érzékenységgel” valósit meg, észreveszi az apró dolgokat, és nem áll tőle távol a kritika. A Szüzet az apró lépések, a sziszifuszi munka jellemzi, a szolgálat nála általában tevékenységben nyilvánul meg, nem kimondottan érzelmes típus. A Szűz az, aki teszi a dolgát, gyakran a háttérben maradva.

Születési köve, a kék zafír megemelheti elemző hajlamait és az Isteni Rend szolgálata felé irányítja. A zafír kiélesíti az intelligenciát és okosságot, mely tulajdonságok amúgy is sajátjai, ezek mellett segíti az összpontosítást, támogatva, hogy ne vesszen el a részletekben. A sárga zafír az összefüggések felismerését erősíti, mivel a szintetizálás nem olyan magától értetődő számára, mint az analizálás.

Kritikussága gyakran fordul önmaga ellen, túl sok nem tetsző részletet talál magában, amit a berill tisztító, szűrő hatása is ellensúlyozhat. Ez a kő segíthet megszabadulni a sok, apró, nyugtalanító részlettől, biztosítva a tisztánlátást és az elme tisztaságát. Mindebből következik, hogy szorongásait és a stresszt is enyhíti.

Az akvamarin is remek segítőtársa lehet abban, hogy maga mögött hagyja önlehúzó programjait, s olykor abbahagyja a szűnni nem akaró önelemzést. A kő önbizalmat, s ezzel együtt megnyugvást hozhat, általa kapcsolódhat a „minden rendben van” energiához.

Az ametiszt is szilárdságot és megnyugvást hozó kristály, s magasabb régiókba emelheti az anyag-központú Szüzet. A józan ész mellé – ami a Szűzre általában jellemző – bevonzza a megérzéseket, kitágítva én-határait.

A kék kalcit is optimizmust sugároz, oldja a szorongást és szelíden csillapítja az idegeket. E mellett összekapcsolja az értelmet és az érzelmeket, kiegyensúlyozottabbá téve az értelmi tevékenységre hajlamos Szüzeket.

A föld-jegyű Szűznek hasznos társa lehet az energiarendszert szabályozó gránát, amely képes a benne szunnyadó lelkesedés felszítására – vagy épp csillapítására, attól függően, mire van éppen szüksége.  A hesszonit gránát különösen előnyös a Szűznek, mivel segít a bűntudat és kisebbrendűség érzéseinek megszűntetésében.

Születési kövei között említik még a peridotot, ami – a Szűzhöz hasonlóan – a rendet és a rendezettséget képviseli, és segíthet a részletekben elvesző Szüzeknek, hogy visszataláljanak az Egységhez. E mellett a kő egyik meghatározó energiája az életöröm, s hozzájárul az érzelmek nyílt, bizalommal teli felvállalásához.

A rózsakvarc, a szív köve abban lehet szolgálatára, hogy elfogadja magát olyannak, amilyen. Segít, hogy békét kössön önmagával, ami után már kapcsolataiban is könnyebb léptekkel járhat a szeretet útján.

 

Mindezeken túl a Serendib drágakövek azokat az energiákat hordozzák magukban, melyek oly jellemzőek a Sri Lanka-i emberekre: a szív könnyűségét, derűt, reményt és jószándékot.

Reméljük, hogy törekvésünk: a kövek erejének egyedi designer ékszerekben való felhasználása hozzájárul ahhoz, hogy a szépség mellett új erőkkel gazdagítsa viselője életét.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gem-astrology.blog.hu/api/trackback/id/tr5816172534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása